Välj en sida

Hur du håller din inomhuskatt aktiv och frisk

Att vara kattägare ger många glädjeämnen, men kan också innebära utmaningar. Ett av de vanligaste problemen som uppstår med katter är att de blir uttråkade eller inaktiva när de hålls inomhus för länge. Som tur är finns det många roliga sätt att aktivera din inomhuskatt. Låt oss ta en titt på några enkla och effektiva metoder för att hålla din lurviga vän underhållen!

Matskålslabyrint

Ett bra sätt att få din katt att röra på sig och använda hjärnan är att använda matskålslabyrinter. Detta är specialdesignade skålar med hinder i som hindrar katter från att frossa i mat på en gång. I stället tvingar hindren dem att jaga efter maten, vilket ger dem extra aktivitet och hjälper dem att hålla sig stimulerade. Matskålslabyrinter finns i en mängd olika storlekar, former och färger så att du kan hitta en som passar ditt hem och din kattas personlighet bäst! 

Interaktiv boll med ljus

Ett annat roligt sätt att aktivera din inomhuskatt är att skaffa en interaktiv boll med ljus. Dessa speciella bollar innehåller LED-lampor som tänds när bollen flyttas eller studsar mot ytor, vilket väcker kattens naturliga jaktinstinkt. Detta uppmuntrar dem att jaga efter bollen och ger dem massor av motion i processen!

Kattentunnel

Kattentunnlar är ett utmärkt sätt att hålla din inomhuskatt aktiv och underhållen samtidigt som den får mycket motion och stimulans samtidigt! Katter älskar att krypa in i och utforska trånga utrymmen och få chansen att hoppa fram och överraska ett förbipasserande, inte ont anande offer.

Kattunnlar finns i många olika former och storlekar så att du kan hitta en som passar bäst till ditt hems storlek och din katts preferenser.

Leksak med kattmynta

Kattmynta är som du kanske vet välkänt till att attrahera katter med sin för katter nästan euforiska doft. En tygmus eller annat djur med kattmynta inuti är därför en väldigt intressant leksak för din lurviga vän. En sådan kan hålla katten upptagen i timmar. Dock behöver du se till att din lilla vän inte blir helt uppslukad av leksaken då vissa katter kan bli som tokiga av kattmynta. Lagom är bäst så det inte blir för mycket av det roliga!

Att hålla en inomhuskatt aktiv behöver inte vara svårt eller dyrt, det krävs bara lite kreativitet! Det finns gott om leksaker på marknaden som är särskilt utformade för att stimulera katter både mentalt och fysiskt och samtidigt hålla dem säkra inomhus. Med dessa tips kan du bidra till att din katt håller sig frisk, glad och aktiv året runt!